Treceți la conținutul principal

În căutare de eu

foto simbol
Scriu. De fapt, scriu cu gânduri. Nu folosesc niciodată cerneala. Tot ce mi-a rămas este doar penița gândului. Aceasta nimeni nu poate să ți-o fure. Dar… câteodată… gândul te lasă. Gândul este atât de rebel, de tânăr, de însetat și înfometat de creație, de parcă se satură și te părăsește. Pleacă peste orizonturi pe care nu le cunoști, iar tu nu ai puterea să-l urmezi. Pur și simplu, vă despărțiți unul de altul și atunci, începe ea - izolarea de sine.



Se zice că această izolare este specifică tuturor vârstelor, atunci când vrei să faci de toate și nu reușești nimic. Atunci când toată lumea vrea să te ajute, dar nimeni nu are încredere în tine. Atunci când toți au încredere, dar nimeni nu îți inspiră speranță. Probabil toți te ajută, susțin și au încredere în tine, însă tu ești cel care nu vezi. Ești atât de izolat de eul tău, încât nu te mai găsești, regăsești în tine însuți. Această detașare de sine apare exact atunci când ți se pare că ai găsit cel mai rezistent pilon de susținere și cea mai supranaturală chemare către o viață mai bună.
Și iată că mă aflu în pulberea căderii și nu mai știu cum să-mi făuresc drumul către gândul meu, cel de altădată, cel care mă inspira la creație…

Aș fi putut să-l țin cu de-a sila. Să-l înlănțui în cele mai frumoase idei, să-l mint. Aș fi putut. Se zice că niciodată nu vom înțelege semnificația acestor cuvinte: ,,aș fi putut”. Căci în toate momentele vieții noastre de muritori există lucruri care s-ar fi putut întâmpla, dar nu s-au întâmplat. Scriitorul brazilian Paolo Coelho spunea că unele lucruri se pierd pentru totdeauna. Cred că și gândul meu s-a transformat într-un lucru care a fost epuizat. Pur și simplu, a dispărut. Sau m-a părăsit.

foto simbol
Eh… și dacă nu vrea să se întoarcă, bată-l norocul, să fie oaspete în altă casă. Eu am să încerc să iau o măsură de profilaxie și am să renasc alte gânduri, ca pasărea Phoenix. Am să caut acordurile dintre ființa și existența mea, am să lupt pentru a ademeni alte gânduri, chiar mai bune, mai frumoase, mai producătoare.

Chiar dacă unii afirmă că singurătatea este o povară grea, pentru mine ea va însemna locul sfânt al sufletului și, într-un sfârșit, mă voi regăsi pe mine însumi. Voi încerca să mă bucur de singurătatea gândurilor mele care mă vor inspira la creație.

-Știi, gândul meu ce m-ai lăsat, nu contează că m-ai doborât și am căzut, important că am cules câte ceva atâta timp cât m-am ridicat.



-Știi, gândul meu ce m-ai lăsat, e minunat să te redescoperi, să fii liber și să fii tu însuți.

Uneori te poți simți ca o frunză purtată de vânt dar, nimeni nu a spus că viața este un lucru liniștit. Poți să te simți cel mai pierdut printre cei mai rătăciți, cel mai dezamăgit printre cei mai nefericiți. Însă, tu, nu te neliniști. 

Întotdeauna există un moment în viață când poți schița un alt drum. Găsește-te. Regăsește-te. Comunică cu eul din tine. Fă-l fericit. Alimentează-ți gândurile ca să nu fugă de tine. Fii liber și simte gustul slobozeniei. Trăiește răsăritul şi apusul ființei tale.


foto simbol
Cu respect, Olga Sternițchi

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Grigore Vieru- poet al valorilor

Grigore Vieru - ființă întru poezie: poet al copilului și cântăreț al valorilor umane   De la mic la mare, de la mare la mic, oricare știe câte ceva din bibliografia Marelui Poet, Grigore Vieru. De altfel, suntem obligați să cunoaștem și să citim file din viața maestrului. S-a născut la 14 februarie 1935. N-am să menționez la ce dată a murit fizic, pentru că el și acum este viu. După moartea sa, l-a înfiat cuvântul și poezia. sursa: google    Creația viereană izvorăște limpede, cu demnitate și convingere în necesitatea dreptății sale. Poezia sa a schimbat, practic a mișcat, din loc valoarea poeziei țării noastre. Până la Vieru s-a scris sub influența celor de la conducere, cenzura fiind impusă pe acele vremuri.   ,,Scriu nu pentru că sunt poet, ci pentru că am văzut în copilărie cum curgea Prutul” zicea Grigore Vieru. Marile teme care sunt prezente în creația sa: Mama, iubirea, graiul, copilăria vor fi mereu actuale, fiindcă acestea izvorăsc din divinitate și nu pot fi mi

Când toaleta-ți devine prieten

Veceu neamenajat În gospodăriile rurale din Moldova, majori tatea sătenilor au veceu afară, o groapă în curte sau grădină, numit ă literar, latrină . Puțini, însă, cunosc că deșeurile din acest tip de toalete, în cele din urmă, ajung în apa pe care tot ei o cons umă . O soluție ușor de realizat este toaleta uscată, cunoscută și ca EcoSan , care evită infectarea solului. Zeci de moldoveni, deja, și-au schimbat tradiționalul veceu pe unul prietenos mediului. Veceul ecologic este o practică foarte veche. Constă în a proteja mediul de deșeurile biologice și a le folosi pe post de îngrășământ agricol. În localitățile din Moldova, acestea au început a fi utilizate în ultimii ani, în mare parte, în rezultatul unor proiecte străine. Unul dintre acestea a fost realizat de WISDOM. Sergiu Andreev este nu doar coordinator de proiecte în cadrul WISDOM, dar și un promotor convins al veceurilor EcoSan. El își amintește că atunci când au inițiat acest proiect, oamenii au fost

Deputații cu reputația pătată din viitorul Legislativ

Au promovat în campania electorală un trai decent și un viitor prosper al țării, dar au înaintat în parlament persoane dubioase. Viitori deputați implicați în scandaluri și afaceri murdare vor decide soarta țării pentru următorii patru ani. Iată ce persoane au mandate după alegerile din 30 noiembrie 2014. Pe listele partidelor care au intrat în parlament se regăsesc nume noi, dar cu scandaluri și acuzații în spate.  Fiecare partid își are proprii eroi.Culoarea politică nu a influențat  Comuniști, liberali sau democrați toți au înaintat în viitorul parlament măcar un deputat care a fost sau este implicat în vreun scandal. „Eroii” socialiștilor Partidul socialiștilor care este și surpriza alegerilor electorale in 30 noiembrie, are pe lista sa persoane care s-au comprimis.  Unul dintre ei este  Andrei Neguţă, fost ambasador al R. Moldova în Federaţia Rusă.  Acesta a  fost rechemat  în 2012 , după ce a declarat că „retragerea înainte de termen a ostaşilor ruşi din Tran