Treceți la conținutul principal

Cu Mihai Sandu în lumea sportului


Mihai Sandu: ,,Practica bate gramatica de zece ori, de aceea un jurnalist trebuie să-și înceapă activitatea de pe băncile facultații”


La cel de-al 4-lea workshop al SportBusiness invitat a fost Mihai Sandu. Reporterul de la Prime Tv a fost astăzi profesorul nostru timp de două ore. Cu bune, cu rele cum suntem noi, ne-a băgat în cap care propoziție trebuie să fie prima într-o știre de sport. Ne-a sfătuit să ne informăm oricând, oriunde și să observăm detaliile. Cât de ușor, atât de greu. Foarte bine că am încercat să o facem și practic.

Împreună am observat problemele majore pe care le are sportul din Moldova, dar și am propus și soluții. Mihai a afirmat că foarte bine ne-ar prinde o Lege a Sportului. ,, Aceasta ar reprezenta o soluție, fiindcă va fi înteresantă și pentru finanțatori. Astfel, cei ce vor finanța o echipă de fotbal, de exemplu o firmă, o agenție, să nu achite statului 10 % impozite, dar 5%.  În felul acesta ar crește procentul celor care vor investi și calitatea sportului moldovenesc”.


Știm cu toții că un jurnalist de succes nu se naște, el se face. Pentru un adevărat profesionist contează enorm să vadă lucrurile cu ochii proprii, să le treacă prin inima sa. Pe lângă faptul că descoperă astfel subiecte noi pentru articolele şi relatările sale, prezenţa sa la faţa locului dă textelor un aer de autenticitate, le conferă vervă şi efectul prezenţei. Exact ceea de ce au nevoie știrile, reportajele din sportul din mass media noastră.


Cu toate că ,, televiziunea este ca un microb”, cum zice Mihai, acesta este deja de 10 ani pe piața audiovizualului și zice că îi place ceea ce face.  El ne-a sfătuit să începem să activăm de pe băncile facultății, pentru că deseori practica bate gramatica, chiar de zece ori. Să nu uităm de responsabiltatea meseriei, să fim mereu informați și să ne construim relații durabile.

Echipa  SportBusiness îi mulțumește pentru prezență și îi urează să i-a doar goluri de speranță, bucurii și sănătate în poarta vieții sale.

Cu respect, Olga Sternițchi

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Grigore Vieru- poet al valorilor

Grigore Vieru - ființă întru poezie: poet al copilului și cântăreț al valorilor umane   De la mic la mare, de la mare la mic, oricare știe câte ceva din bibliografia Marelui Poet, Grigore Vieru. De altfel, suntem obligați să cunoaștem și să citim file din viața maestrului. S-a născut la 14 februarie 1935. N-am să menționez la ce dată a murit fizic, pentru că el și acum este viu. După moartea sa, l-a înfiat cuvântul și poezia. sursa: google    Creația viereană izvorăște limpede, cu demnitate și convingere în necesitatea dreptății sale. Poezia sa a schimbat, practic a mișcat, din loc valoarea poeziei țării noastre. Până la Vieru s-a scris sub influența celor de la conducere, cenzura fiind impusă pe acele vremuri.   ,,Scriu nu pentru că sunt poet, ci pentru că am văzut în copilărie cum curgea Prutul” zicea Grigore Vieru. Marile teme care sunt prezente în creația sa: Mama, iubirea, graiul, copilăria vor fi mereu actuale, fiindcă acestea izvorăsc din divinitate și nu pot fi mi

Când toaleta-ți devine prieten

Veceu neamenajat În gospodăriile rurale din Moldova, majori tatea sătenilor au veceu afară, o groapă în curte sau grădină, numit ă literar, latrină . Puțini, însă, cunosc că deșeurile din acest tip de toalete, în cele din urmă, ajung în apa pe care tot ei o cons umă . O soluție ușor de realizat este toaleta uscată, cunoscută și ca EcoSan , care evită infectarea solului. Zeci de moldoveni, deja, și-au schimbat tradiționalul veceu pe unul prietenos mediului. Veceul ecologic este o practică foarte veche. Constă în a proteja mediul de deșeurile biologice și a le folosi pe post de îngrășământ agricol. În localitățile din Moldova, acestea au început a fi utilizate în ultimii ani, în mare parte, în rezultatul unor proiecte străine. Unul dintre acestea a fost realizat de WISDOM. Sergiu Andreev este nu doar coordinator de proiecte în cadrul WISDOM, dar și un promotor convins al veceurilor EcoSan. El își amintește că atunci când au inițiat acest proiect, oamenii au fost

Deputații cu reputația pătată din viitorul Legislativ

Au promovat în campania electorală un trai decent și un viitor prosper al țării, dar au înaintat în parlament persoane dubioase. Viitori deputați implicați în scandaluri și afaceri murdare vor decide soarta țării pentru următorii patru ani. Iată ce persoane au mandate după alegerile din 30 noiembrie 2014. Pe listele partidelor care au intrat în parlament se regăsesc nume noi, dar cu scandaluri și acuzații în spate.  Fiecare partid își are proprii eroi.Culoarea politică nu a influențat  Comuniști, liberali sau democrați toți au înaintat în viitorul parlament măcar un deputat care a fost sau este implicat în vreun scandal. „Eroii” socialiștilor Partidul socialiștilor care este și surpriza alegerilor electorale in 30 noiembrie, are pe lista sa persoane care s-au comprimis.  Unul dintre ei este  Andrei Neguţă, fost ambasador al R. Moldova în Federaţia Rusă.  Acesta a  fost rechemat  în 2012 , după ce a declarat că „retragerea înainte de termen a ostaşilor ruşi din Tran