Treceți la conținutul principal

De Dragobete- iubim românește pe fiecare bărbat.



Citind acum câțiva ani în urmă ,,De ce iubim femeile” de Mircea Cărtărescu am rămas foarte emoționată. Ziceam că am să scriu și eu cândva de ce iubim bărbații. Am început a scrie, dar… acolo era vorba doar despre iubirea mea pentru un bărbat și am spus că nu este corect față de celelalte femei. Atunci am întrebat pe fiecare de ce își iubește bărbatul.



 Iată ce a ieșit:

1. Pentru că fără ei nu putem trăi și sunt ai noștri. Pentru că în brațele lor ne simțim protejate, pentru că niciodată nu ne înțeleg cu toate că ei încearcă.

2.Pentru că sunt puternici, cu mai multă vointa de caracter.

3.Pentru momentele în care îţi apucă capul cu ambele mâini şi-ţi sărută fruntea.

4.Pentru felul lor de-a fi barbați și când zic bărbat ,asta și înseamnă un barbat adevărat. Îl iubesc pentru că mă face fericită și mă face să mă simt împlinită alături de el.

5. Că sunt ceea ce noi nu putem fi.

6. Pentru că ne fac fericite și ne simțim complete cu ei.

7. Îl iubesc deoarece alături de el, într-o oarecare masură, mă simt protejată, simt că mereu îmi va fi cineva alături, indiferent de circumstanțe. Cu el pot fi eu insumi și știu că mă va accepta așa cum sunt. Îl iubesc pentru că mă susține întotdeauna. Pentru că petrecem timpul împreună!

8. Iubim bărbaţii pentru firea şi sufletul lor tare şi cald. Bărbatul e acea persoană care ştie a oferi căldură de care are nevoie femeia.

9. Bărbatul adevărat e acel care iubeşte și respectă, pentru asta îl iubesc.

10. Pentru că fără ei nu putem să trăim în armonie deplină.

11. Pentru că știu să curteze fetele, adică pe noi.

12. Pentru că suntem femei.

13. Pentru nimicuri ce ne completează.

14. Îi  iubim pentru simplul fapt că prezența lor ne fac ferricite.

15. Pentru că sunt puternici, constienți de ceea ce realizează, nu bârfesc. Nu tăadează ceea ce iubesc, mereu se vor strădui să arate ca un model. Pentru că nu plâng, iar dacă plâng noi ne vedem.

 16. Iubești un bărbat nu pentru felul în care se îmbracă, nu pentru mașină, bani și alte chestii material. Iubim barbații cu adevărat doar pentru comportamentul lor, pentru grija, atenția lor, pentru fapte.

17. Fiindcă există dragoste necondiţionată! Îi iubim pentru ceea ce sunt ei pentru noi, fiindcă ne fac fericite simţindu-ne împlinite! Iubim bărbaţii pentru că iubim să fim alintate şi iubite, iar ei fac acest lucru inexplicabil de frumos!! Iubim bărbaţii, iar ei ne iubesc pe noi, astfel trăim în cercul vicios al dragostei fără sfirsit!

18. Pentru că sunt mai sensibili decât par, dar nu încetează să o facă pe “baieții răi”.

19. Pentru că ar face lucruri nebune doar pentru a crește în ochii femeii lui.

20. Pentru momentul când încearcă să se comporte normal și calm atunci când în preajma persoanei dragi e un alt barbat.

21. Pentru momentele reci când oferă geaca, chiar dacă sub ea poartă doar un tricou, iar replica este: “Nu mi-e frig”,  pe când firele de păr de pe brațe arată exact contrariul.

22. Pentru curiozitatea ce se manifestă atunci când prima dată îți văd camera ta, dormitorul.

23. Pentru comportamentul ce îl au când cunosc pentru prima dată părinții. Și  pentru că ne cedează locul sau deschid ușa pentru noi, astfel amintindu-ne că santem doamne/ domnișoare.

24. De ce iubim barbații? Deoarece doar ei au acei ochi care ne privesc atât de profund, doar ei au buzele care ne sarută atât de pasional. Doar ei au mâinile care ne mângâie atât de plăcut și ne protejeaăa atât de bine. Iubim bărbații, pentru că ei sunt acea jumătate de care noi, femeile, avem nevoie pentru a deveni Femei.

25.  Iubim bărbații pentru că ne lasă să ne jucăm în părul lor, chiar dacă nu se mai simt copii. Îi iubim pentru ochii lor care strălucesc când ne privesc cu dragoste. Pentru că ne dau să mâncăm și din înghețata lor când noi am terminat-o pe a noastră.

26. Pentru că ne dăruiesc cele mai sincere sărutări pe frunte, ne ocrotesc de parcă suntem fetițele lor mici-mici. Pentru că în fiecare seară vin la noi cu ciocolată albă, pentru că nouă neagră nu place.

27. Îi iubim pentru că merg după noi la cumpărături și nu fac mofturi așteptându-ne ore întregi.

28. Pentru că nu ne ceartă atunci când întârziem la întâlnire.

29. Îi iubim pentru puterea lor de convingere, pentru toate cuvintele de dragoste care ni le zic. Îi iubim pentru că ne-au dedicat poezii, că ar putea din nou să ducă războaie pentru femeia care o iubesc.

30. Îi iubim pentru că își manifestă dragostea față de noi prin grija ce ne-o poartă.

31. Pentru zâmbetul lor sincer și copilăresc. Pentru mirosul lor deosebit și pentru că ne simțim protejate alături de ei. Îi iubim pentru felul cum ne iubesc.

32. Îi iubim fiindcă altfel nu putem. Pentru că ei sunt sufletul nostru pereche, care ne susțin, ne sunt aproape și ne ajută să mergem mai departe ori de câte ori avem nevoie.

33. Pentru ochii blânzi ce ne  privesc, chiar și atunci când sunt supărați pe noi.

34. Pentru că dorintele noastre sunt un scop pentru ei.

35. Pentru încrezutul: " Nebuno, eu te iubesc" și asta contează cel mai mult.

36. Iubim bărbaţii pentru că ne place să ne răsfeţe, pentru că ne place să fim protejate de ei şi astfel ne simţim mai în siguranţă. Îi iubim pentru că ne place să oferim şi să primim afecţiune, pentru că ei sunt cei care echilibrează şi condimentează viaţa unei femei.

37. Pentru că ne înțeleg, ne iubesc și ne alintă, respectiv îi iubim, alintăm și înțelegem.

38. Pentru că ei pe noi ne iubesc.

39. Îi iubim de femei ce suntem. Îi iubim pentru că ne strâng în brațe dimineața înainte de a ne da jos din pat și înainte de culcare.

40. Pentru că nu fac diferența între fustă și rochie!

41. Pentru că sunt misterioși, dar și temelie în fondarea unei familii. Îi iubim datorită faptului că viața împreună cu ei are sens, culoare și gust. Bărbația, curajul, intensitatea nectarului din ochii lor ne fac mai sensibile, mai tandre, mai iubitoare, mai sigure. Și, uite, astfel devenim dătătoare de viață a copiilor lor.

42. Îi iubim pentru că ne iubesc, iar noi ne regăsim fericirea în ei.

43. Pentru că au brațe puternice, o privire de oameni serioși, dar se topesc când ne văd cu zâmbetul pe față, ciufulite și copilăroase.

44. Iubim, pentru că iubim.Uneori fără a avea un motiv intemeiat, doar iubim și nu pentru că asta ar fi o lege, dar pentru că iubirea este o prima necesitate ce ține de foamea sufletului..

45. Iubim bărbații pentru că femeile știu să iubească.

46. Pentru că iubim cum ne mângâie, cum ne privesc îngrijorați că nu ne place nici o rochie din garderobă. Ne plac bărbații când ne aduc floricele de pe câmp și ne le dăruie dimineața când ne trezim.

47. Pentru tot ce ne povestesc din tehnică, iar noi nu înțeleg nimic. Pentru tot ce ei să străduie să înțeleagă când le povestim de ultima colecție de pantofi.

48. Îi iubim pentru că ne ajută la călcatul hainelor și ne cuprind strâns la bucătărie când spălăm vasele.

49. Pentru că spun că le place și cea mai sărată mâncare pe care am putut-o noi face în viața noastră de bucătărese.

50. Iubim bărbaţii pentru că ne fac să ne simţim femei, avem cui dărui grijă şi dragoste.

51. Pentru că sunt jumatatea de care avem nevoie pentru a fi femei.

52. Pentru că atunci când te conduce acasă, el nu pleacă până când nu intri în apartament.

53. Îi iubim pentru că sunt niște monștri drăgălași împletiți la mijloc cu nesimtire, presurați cu puțină istețime și brodați cu putere și iscusință.

54.  Îi iubim pentru că sunt niște tauri cu coarnele îndoiete și gata mereu să facă acțiune.

55. Îi iubim pentru că sunt niște marinari care au trecut prin urgiile mării, dar sânt cei care au simțit mirosul nuferilor!

56. Maimuțele noastre jucăușe, care ne mint din ochi și ne lasă cu buzunarele inimii goale, acele cărți, pe care noi, femeile, ni le dorim atât de mult, dar când le avem, le rupem filele, ori nu le citim pentru că am uitat alfabetul bărbăției!

57.Ii iubim pentru că există și pentru ca ei ne ajută să existăm!

58. Eu știam că atunci când iubești ceva destul de mult, nu ai cum explica de ce o faci, pur și simplu o faci. Dar, probabil, pentru că ei oferă protecția pe care noi o căutăm. pentru că lângă ei putem fi fetițe mici sau putem fi femei în același timp.

59. Pentru că fără ei am fi triste, pentru că ei ne fac viața coloră și plină de surprise plăcute.

60. Nu prea avem de ales!


61. Fiind că Bărbatul e un izvor nesecat de tărie şi dragoste pură.

62. Iubim bărbaţii pentru felul lor de a fi mai "stăpâni", pentru dragostea şi grija care ne o poartă!

63. Îi iubim pentru că sunt unicele ființe care ne fac să uitam că noi, femeile, suntem puternice și că ne place să controlăm totul...doar alături de ei pământul fuge de sub picioare, iar în interior apare o senzțtie de plutire și zbor.

64. Pentru că ei inspira, motivează și de dragul lor nu ne este frică să riscam cu tot ce avem.

65. Pentru că doar ei trezesc cel mai sincer și împlinit zâmbet de femeie fericită.

66. Pentru că sunt atât de diferiți zilnic. Dacă fiecare dintre ei, ziua, este serios și influent, puternic și protector, atunci seara eliberează copilul din sine și se lasă dus de valurile femeii iubite.

67. Pentru că nu le este frică sa fie slabi alături de noi.

68. Pentru că speranțele lor se ascund în palmele noastre.

69. Pentru ca atunci când le insuflam curaj - răstoarnă munți.

70. Iubim bărbații pentru că sunt sensul vieții noastre, pentru că ei ne iubesc!

71. Iubim bărbații pentru că anume ei ne fac să ne simțim speciale și dorite.

72. Îi iubim pentru că noi suntem cele care înaintea unei întîlniri ne aranjăm cu orele pentru ca ei, până la urmă, tot dezbrăcate să ne placă.

73. Îi iubim pentru grija ce ni-o poartă chiar de nu ne sunt alături.

74. Îi iubim pentru că în îmbrățisările lor suntem în siguranță.

75. Îi iubim pentru că ne iubesc la nebunie deși spun că suntem niște imperfecte...

76. Îi iubim pentru că sunt ai noștri și îi primim și iubim mereu fiindu-le alături.

77. Sunt cei ce ne fac să ne simțim fericite.

78. Ei sunt cei cu barbă și fără bărbă, sunt cei cu mustăți și fără mustăți… dar întotdeaună cu gândul la noi, cu iubirea noastră în suflet și mereu cu griji pentru fericirea pentru noi doi.

79. Iubim bărbații pentru ochii lor plini de dragoste copilărească, dar cu inima de leu care luptă în orice moment.

80. Îi iubim pentru că au părul creț, ochii albaștri, mâinile atât de puternice și zâmbetul foarte atrăgător.

81.  Pentru că ne fac cadouri, ne duc în brațe, ne copleșesc cu sărutări și sunt așa drăguți, și îi iubim că ne sunt alături chiar și când suntem în cea mai rea isterie, ei oricum îți spun că te iubesc și te îmbrățișează.

82. Iubim bărbații pentru masculinitatea de care dau dovadă, pentru că alături de ei nu ți-e frică, în sensul direct al cuvântului, nu ai teamă de păianjeni.

83. Pentru că bărbații știu cum să ne pregătească mâncarea preferată și când trebuie să tacă dacă le gătim noi și îi întrebăm cum e?

84. Trebuie să iubim pe cineva, iar natura a creat bărbatul, deci biologie.

85. Îi iubim doar pentru că ei sunt cei ce ne asigură confortul și ne oferă acel minunat sentiment de îndeplinire- iubirea.

86. Pentru că atunci când avem nevoie să fim singure ei ne oferă uneori prea multă singurătate.

87. Îi iubim pentru că atunci când spunem să facă ce vor, atunci ei nu fac ce vor. Ne sărută pe frunte și rămâne alături.

88. Pentru cafeaua adusă dimineața în pat și pentru sărutările care ne trezesc dimineață.

89. Îi iubim pentru că mângâierile lor matinale ne fac să tresărim și să ne simțim din nou rebele, îndrăgostite și fericite.

90. Iubim bărbații fiindcă sunt drăguți, iubibili și foarte- foarte pufoși, de fapt, pur și simplu, îi iubim.

91. Pentru că de dragul lor ne trezim dimineața și pentru ei ne grăbim seara acasă.

92. Îi iubim pentru puterea lor de a te enerva și de a te liniști în același timp. Și pentru dorința lor de a ne vedea pe noi bucuroase.

93. Pentru că ne mint frumos, dar cum zic ei, doar în folosul nostru.

94. Pentru că ne iubesc și nemachiate, și ciufulite. Pentru că nu observă schimbările de look ce le facem, dar totuși o facem pentru ei.

95. Pentru că ne iubesc pe noi, imperfectele. Că sunt ceea ce noi nu putem fi.

96. Îi iubim, chiar, și pentru indiferența lor ce ține de fizicul nostrum, pentru că ei nu observă că am adăugat 559 de gr pe noi.

97. Da aici e pură matematică, noi pe ei -ei pe noi, și iată asta e dragostea frumoasă și reciprocă.

98. Bărbații sunt partenerii de viață, personajele pe care le iubim și care ne vor iubi, ei ne duc într-o poveste unde noi suntem prințesele.

99. Îi iubim pentru că ne respect, ne cheamă cu nume dragi, și ne alintă mai mult decât părinții.

100. Iubim bărbații pentru toate bunele și relele pe care le au. Pentru că alături de ei și noi ne șlefuim, ca până la urmă să ajungem un tot întreg.

Iubiți-vă bărbații și ve-ți fi neapărat iubite înzecit.

101. P.S. Te iubesc, bărbate, pentru că…






Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Grigore Vieru- poet al valorilor

Grigore Vieru - ființă întru poezie: poet al copilului și cântăreț al valorilor umane   De la mic la mare, de la mare la mic, oricare știe câte ceva din bibliografia Marelui Poet, Grigore Vieru. De altfel, suntem obligați să cunoaștem și să citim file din viața maestrului. S-a născut la 14 februarie 1935. N-am să menționez la ce dată a murit fizic, pentru că el și acum este viu. După moartea sa, l-a înfiat cuvântul și poezia. sursa: google    Creația viereană izvorăște limpede, cu demnitate și convingere în necesitatea dreptății sale. Poezia sa a schimbat, practic a mișcat, din loc valoarea poeziei țării noastre. Până la Vieru s-a scris sub influența celor de la conducere, cenzura fiind impusă pe acele vremuri.   ,,Scriu nu pentru că sunt poet, ci pentru că am văzut în copilărie cum curgea Prutul” zicea Grigore Vieru. Marile teme care sunt prezente în creația sa: Mama, iubirea, graiul, copilăria vor fi mereu actuale, fiindcă acestea izvorăsc din divinitate și nu pot fi mi

Când toaleta-ți devine prieten

Veceu neamenajat În gospodăriile rurale din Moldova, majori tatea sătenilor au veceu afară, o groapă în curte sau grădină, numit ă literar, latrină . Puțini, însă, cunosc că deșeurile din acest tip de toalete, în cele din urmă, ajung în apa pe care tot ei o cons umă . O soluție ușor de realizat este toaleta uscată, cunoscută și ca EcoSan , care evită infectarea solului. Zeci de moldoveni, deja, și-au schimbat tradiționalul veceu pe unul prietenos mediului. Veceul ecologic este o practică foarte veche. Constă în a proteja mediul de deșeurile biologice și a le folosi pe post de îngrășământ agricol. În localitățile din Moldova, acestea au început a fi utilizate în ultimii ani, în mare parte, în rezultatul unor proiecte străine. Unul dintre acestea a fost realizat de WISDOM. Sergiu Andreev este nu doar coordinator de proiecte în cadrul WISDOM, dar și un promotor convins al veceurilor EcoSan. El își amintește că atunci când au inițiat acest proiect, oamenii au fost

Deputații cu reputația pătată din viitorul Legislativ

Au promovat în campania electorală un trai decent și un viitor prosper al țării, dar au înaintat în parlament persoane dubioase. Viitori deputați implicați în scandaluri și afaceri murdare vor decide soarta țării pentru următorii patru ani. Iată ce persoane au mandate după alegerile din 30 noiembrie 2014. Pe listele partidelor care au intrat în parlament se regăsesc nume noi, dar cu scandaluri și acuzații în spate.  Fiecare partid își are proprii eroi.Culoarea politică nu a influențat  Comuniști, liberali sau democrați toți au înaintat în viitorul parlament măcar un deputat care a fost sau este implicat în vreun scandal. „Eroii” socialiștilor Partidul socialiștilor care este și surpriza alegerilor electorale in 30 noiembrie, are pe lista sa persoane care s-au comprimis.  Unul dintre ei este  Andrei Neguţă, fost ambasador al R. Moldova în Federaţia Rusă.  Acesta a  fost rechemat  în 2012 , după ce a declarat că „retragerea înainte de termen a ostaşilor ruşi din Tran