Treceți la conținutul principal

          Norocul îi favorizează pe cei cu mintea pregătită 

    Mulți afirmă: ,,Prost să fii, noroc să ai,,. Dacă stau să mă gândesc bine unde a fost și unde nu norocul meu, atunci trebuie să spun că am noroc de norocul meu. Acum o lună idee nu aveam unde și cum o să-mi fac practica de inițiere. Hop, norocul a făcut să întâlnesc din întâmplare persoana potrivită. 
Se întâmplă tot timpul să ne întâlnim cu alții din întâmplare. La supermarket, la stația de autobus sau în gară și începem să vorbim. De obicei, plecăm cu-n sentiment plăcut în urma întâlnirii și dăm totul uitării. Dar întrevederile întâmplătoare pot reprezenta o oportunitate minunată atunci când vine vorba de atingerea țelurilor. Și nu cred că este vorba numai de noroc. Eu ziceam: ,, Noroc să ai, că nu-i numaidecât să fii prost,,. 
      Gândește-te la propria viață și la oamenii care înseamnă cel mai mult pentru tine. Când și unde i-ai întâlnit? Este foarte probabil să fi apărut în viața ta din simpla întâmplare. Deseori cele mai bune lucruri se întâmpă atunci când te aștepți mai puțin. Prietenii intră adesea în viața noastră prin simple coincidențe. Dacă știi cum profiți de o astfel de întâlnire și să o folosești în mod înțelept, ea poate căpăta o valoare imensă.
      Întâlnirile întâmplătoare se petrec în timp ce tu îți vezi de viața ta. Mergi la cumpărături, aștepți venirea microbusului, ieși de la ore. Toate acestea ocupă o mare parte din timpul nostru. De aceea șansele de a avea o astfel de întâlnire sunt destul de mari. Aceste activități zilnice reprezintă o ocazie extraordinară pentru unele dintre cele mai interesante și importante relații pe care le poți avea. 
Secretul acestor întâlniri este atitudinea pe care o adopți. În primul rând trebuie să știi că nu tu le provoci, ci le lași să se desfășoare. Așă că uită de încercarea de a deține controlul și RELAX. Atunci când nu o vei aștepta, norocul îți va surâde. 
      Atunci când ai parte de una, nu o ucide cu un exces de entuziasm. Fii degajat și dornic să afli lucruri noi. Dacă ți-ai propus din start să te alegi cu ceva de pe urma ei, vei părea insistent și nimic nu îndepărtează mai mult pe cineva. Fii cald și interesat de cealaltă persoană. Uită de urmarea țelului și încearcă să ai o conversație plăcută.Oamenii își amintesc întrevederile care le-au făcut plăcere. Nu te gândi a cel pe care îl întâlnești ca la un străin. La urma urmei, vă aflați în aceeași situație așa că aveți ceva în comun. Este un punct de plecare foarte bun. Dacă pui bazele unei relații așa cum trebuie, vei putea avea parte și de-o altă întâlnire cu respectiva persoană. Iar atunci când întâmpini aceste ocazii cu deschidere și înveți din ele, încep să se întâmple lucruri minunate.
     Așa că profită de șansă. Nu fi acea persoană care stă pe margine și care spune că niciodată nu întâlnește pe nimeni interesant. Oportunități există, numai că nu ești atent la ele. Scoate-ți ochelarii de cal și privește în jur. Norocul îi favorizează pe cei cu mintea pregătită care știu să folosească orice întâlnire.

   Cu respect, Olga Sternițchi

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Grigore Vieru- poet al valorilor

Grigore Vieru - ființă întru poezie: poet al copilului și cântăreț al valorilor umane   De la mic la mare, de la mare la mic, oricare știe câte ceva din bibliografia Marelui Poet, Grigore Vieru. De altfel, suntem obligați să cunoaștem și să citim file din viața maestrului. S-a născut la 14 februarie 1935. N-am să menționez la ce dată a murit fizic, pentru că el și acum este viu. După moartea sa, l-a înfiat cuvântul și poezia. sursa: google    Creația viereană izvorăște limpede, cu demnitate și convingere în necesitatea dreptății sale. Poezia sa a schimbat, practic a mișcat, din loc valoarea poeziei țării noastre. Până la Vieru s-a scris sub influența celor de la conducere, cenzura fiind impusă pe acele vremuri.   ,,Scriu nu pentru că sunt poet, ci pentru că am văzut în copilărie cum curgea Prutul” zicea Grigore Vieru. Marile teme care sunt prezente în creația sa: Mama, iubirea, graiul, copilăria vor fi mereu actuale, fiindcă acestea izvorăsc din divinitate și nu pot fi mi

Când toaleta-ți devine prieten

Veceu neamenajat În gospodăriile rurale din Moldova, majori tatea sătenilor au veceu afară, o groapă în curte sau grădină, numit ă literar, latrină . Puțini, însă, cunosc că deșeurile din acest tip de toalete, în cele din urmă, ajung în apa pe care tot ei o cons umă . O soluție ușor de realizat este toaleta uscată, cunoscută și ca EcoSan , care evită infectarea solului. Zeci de moldoveni, deja, și-au schimbat tradiționalul veceu pe unul prietenos mediului. Veceul ecologic este o practică foarte veche. Constă în a proteja mediul de deșeurile biologice și a le folosi pe post de îngrășământ agricol. În localitățile din Moldova, acestea au început a fi utilizate în ultimii ani, în mare parte, în rezultatul unor proiecte străine. Unul dintre acestea a fost realizat de WISDOM. Sergiu Andreev este nu doar coordinator de proiecte în cadrul WISDOM, dar și un promotor convins al veceurilor EcoSan. El își amintește că atunci când au inițiat acest proiect, oamenii au fost

Deputații cu reputația pătată din viitorul Legislativ

Au promovat în campania electorală un trai decent și un viitor prosper al țării, dar au înaintat în parlament persoane dubioase. Viitori deputați implicați în scandaluri și afaceri murdare vor decide soarta țării pentru următorii patru ani. Iată ce persoane au mandate după alegerile din 30 noiembrie 2014. Pe listele partidelor care au intrat în parlament se regăsesc nume noi, dar cu scandaluri și acuzații în spate.  Fiecare partid își are proprii eroi.Culoarea politică nu a influențat  Comuniști, liberali sau democrați toți au înaintat în viitorul parlament măcar un deputat care a fost sau este implicat în vreun scandal. „Eroii” socialiștilor Partidul socialiștilor care este și surpriza alegerilor electorale in 30 noiembrie, are pe lista sa persoane care s-au comprimis.  Unul dintre ei este  Andrei Neguţă, fost ambasador al R. Moldova în Federaţia Rusă.  Acesta a  fost rechemat  în 2012 , după ce a declarat că „retragerea înainte de termen a ostaşilor ruşi din Tran