Treceți la conținutul principal

Deputații cu reputația pătată din viitorul Legislativ



Au promovat în campania electorală un trai decent și un viitor prosper al țării, dar au înaintat în parlament persoane dubioase. Viitori deputați implicați în scandaluri și afaceri murdare vor decide soarta țării pentru următorii patru ani. Iată ce persoane au mandate după alegerile din 30 noiembrie 2014.



Pe listele partidelor care au intrat în parlament se regăsesc nume noi, dar cu scandaluri și acuzații în spate. Fiecare partid își are proprii eroi.Culoarea politică nu a influențat Comuniști, liberali sau democrați toți au înaintat în viitorul parlament măcar un deputat care a fost sau este implicat în vreun scandal.
„Eroii” socialiștilor
Partidul socialiștilor care este și surpriza alegerilor electorale in 30 noiembrie, are pe lista sa persoane care s-au comprimis. Unul dintre ei este Andrei Neguţă, fost ambasador al R. Moldova în Federaţia Rusă. Acesta a fost rechemat în 2012, după ce a declarat că „retragerea înainte de termen a ostaşilor ruşi din Transnistria reprezintă un pericol pentru R. Moldova, cât şi pentru întreaga regiune.
De asemenea pe lista socialiștilor o gărim pe  Marina Radvan, activistă şi actriţă a reușit să se certe cu presa și societatea civilă pe rețele de socializare. Proaspăta deputată a apărut în mai multe fotografii compromiţătoare pe o reţea de socializare.  

Sportivul democrat din parlament 

Constantin Țuțu
În cadrul Partidului Democrat și-a găsit refugiu Constantin Țuțu. Proaspătul deputat este judecat pentru huliganism, după ce, iniţial, fusese suspectat de omor, după implicarea într-un schimb de focuri din Codrii Orheiului, în urma cărora a decedat Alexei Veretca. De un an și jumătate, dosarul este tergiversat în judecată. Acum, Ţuţu va beneficia de imunitate, iar dosarul va fi suspendat. De asemenea pe listele acestui partid este Dumitru Diacov inclus  în 2010 în „lista neagră” de către Iniţiativa Civică pentru un Parlament Curat (ICPC).

Rău famații comuniști 

Partidul comuniștilor este unul cu tradiție. Astfel, în frunte cu Vladimir Voronin cel mai longeviv și controversat președinte, majoritatea din deputații comuniști au reputația pătată.


Acum nou deputat a devenit și Artur Reșetnicov, fost director al Serviciului de Informații și Securitate. Acesta este acuzat că ar fi contribuit la arderea tuturor documentelor importante din dosarul 7 aprilie, atunci se afla la conducerea SIS. S-au compromis și deputați cu staj în parlament cum ar fi Petru Porcescu, Boris Golovin, Violeta Ivainov și alții. S-a remarcat și viitorul deputat Alexandr Bannicov, un controversat om de afaceri, fiul căruia, recent, a fost reţinut de oamenii legii, suspectat de trafic de droguri.

„Eroi” ai liberalilor

Condus de Mihai Ghimpu și Dorin Chirtoacă, politicieni cunoscuți în spațiul public, partidul liberal are și el persoane dubioase în parlament. Au promovat valori europene dar l-au înaintat ca deputat pe Anatol Şalaru, unul dintre liderii Mişcării de eliberare naţională, dar şi ex-ministru al Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor (MTID), funcţie după care s-a ales cu mai multe acuzaţii. În 2011, compania aeriană Moldavian Airlines l-a acuzat pe Şalaru, precum că ar „obstrucţiona concurenţa pentru că ar avea interese economice personale cu firme de turism”. Ex-ministrul a respins acuzaţiile

Armata lui Filat

Cu Vlad Filat în capul listei, liberal democrații au promovat și ei persoane cu o proastă reputație în parlament. Astfel, Vladimir Hotineanu, fost ministru al Sănătăţii a ajuns să fie din nou depuatat. ICPC la inclus „lista neagră” a persoanelor implicate de-a lungul timpului în diverse „afaceri” dubioase,  în 2010. Hotineanu a fost în mai multe rânduri „eroul” unor materiale jurnalistice, în care se relata despre afacerile din sănătate ale membrilor familiei sale. Un alt personaj este Nicolae Juravschi, preşedintele Comitetului Naţional Olimpic. Pe 3 februarie 2014, pe numele său, în baza unui act de constatare emis de Comisia Naţională de Integritate (CNI), procurorii au deschis un dosar penal pentru fals în declaraţii. Dosarul pe numele său a fost clasat. tot despre Juravschi s-a scris că ar avea relaţii prieteneşti cu controversatul „hoţ în lege” Grigore Karamalak. Acesta apare în imagini chiar lângă Karamalak.








Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Grigore Vieru- poet al valorilor

Grigore Vieru - ființă întru poezie: poet al copilului și cântăreț al valorilor umane   De la mic la mare, de la mare la mic, oricare știe câte ceva din bibliografia Marelui Poet, Grigore Vieru. De altfel, suntem obligați să cunoaștem și să citim file din viața maestrului. S-a născut la 14 februarie 1935. N-am să menționez la ce dată a murit fizic, pentru că el și acum este viu. După moartea sa, l-a înfiat cuvântul și poezia. sursa: google    Creația viereană izvorăște limpede, cu demnitate și convingere în necesitatea dreptății sale. Poezia sa a schimbat, practic a mișcat, din loc valoarea poeziei țării noastre. Până la Vieru s-a scris sub influența celor de la conducere, cenzura fiind impusă pe acele vremuri.   ,,Scriu nu pentru că sunt poet, ci pentru că am văzut în copilărie cum curgea Prutul” zicea Grigore Vieru. Marile teme care sunt prezente în creația sa: Mama, iubirea, graiul, copilăria vor fi mereu actuale, fiindcă acestea izvorăsc din divinitate și nu pot fi mi

Când toaleta-ți devine prieten

Veceu neamenajat În gospodăriile rurale din Moldova, majori tatea sătenilor au veceu afară, o groapă în curte sau grădină, numit ă literar, latrină . Puțini, însă, cunosc că deșeurile din acest tip de toalete, în cele din urmă, ajung în apa pe care tot ei o cons umă . O soluție ușor de realizat este toaleta uscată, cunoscută și ca EcoSan , care evită infectarea solului. Zeci de moldoveni, deja, și-au schimbat tradiționalul veceu pe unul prietenos mediului. Veceul ecologic este o practică foarte veche. Constă în a proteja mediul de deșeurile biologice și a le folosi pe post de îngrășământ agricol. În localitățile din Moldova, acestea au început a fi utilizate în ultimii ani, în mare parte, în rezultatul unor proiecte străine. Unul dintre acestea a fost realizat de WISDOM. Sergiu Andreev este nu doar coordinator de proiecte în cadrul WISDOM, dar și un promotor convins al veceurilor EcoSan. El își amintește că atunci când au inițiat acest proiect, oamenii au fost