Treceți la conținutul principal

Ai noștri la Ungheni. Cu #RedescoperăMoldova și #Moldcell

De la început aș dori să salut ideea companiei Moldcell, pentru inițiativa minunată de-a oferi tinerilor bloggeri să cunoască Moldova, țara noastră în care ne-am născut. Nu am fost prezentă la celelalte ediții a campanii Redescoperă Moldova, dar ediția de la Ungheni a fost nemaipomenită. V-am scris și ieri despre ce m-a impresionat în orașul acesta micuț (Ungheni un oras mic cu inima mare).


De astă dată am avut ocazia să descopăr oameni. Nu, mai bine zic, Personalități. Am să încep cu toți cei care lucrează în administratia locală. Ne-am simțit importanți în oraș. Wow...au venit la noi bloggerii, ce facem? Păi, sigur, ce facem de obicei. O să fim ospitalieri, probabil și-ai zis ei :). Lume, m-am simțit ca la mine acasă, cu zeamă și tăiței, cu aer curat ca la mama la țară, cu oameni de parcă ne cunoșteam de-o viață...

Am avut fericita ocazie să descopăr, cu toate că campania e să redescoperim, locuri de care doar am auzit. De exemplu, Podul Eiffel, care a fost proiectat în 1876 chiar de celebrul Gustave Eiffel. Podul a fost construit în perioada 1876-1877. Numele oficial a fost adoptat în 2012, iar în istorie este recunoscut ca Podul de flori.
Podul Eiffel

Am făcut cunoștință cu cei mai bravi. Un om bun, pot să-i zic așa simplu. O domnișoară foarte frumoasă, dar care activează în Serviciul de Grănicieri. Lilia este grănicier la frontieră cu România. Cu toate că i-a fost destul de greu la început, a depus efort și își îndeplinește cu mândrie responsabilitățile. Plus la toate, afirmă că nu îi pare rău de decizia luată la momentul cela. Are cu ea și cea mai bună prietenă, care a urmat-o și la bine și la greu.
Fata grănicier la frontiera cu  România

Ziceam și în postarea trecută că nu am văzut gunoi  în Ungheni, de altfel, foarte răspândit în Chișinău. Și, dacă sincer, l-am căutat pe străzile orașului pentru a-l fotografia (pentru un Proiect Ecologic). Am găsit, în schimb, omul care are grijă de asta. Marc Zweig, austriacul stabilt de câțiva ani la noi, în Ungheni are grijă de curățenia orașului. Este administratorul AVE Ungheni, filială a grupului austriac AVE Energie. Acesta ne-a condus la locul gunoiștii lui :) Aici, am văzut tot gunoiul :), și dacă să mă credeți, era așa de frumos. Aranjat, colectat, gata de reciclat. Aș fi foarte bucuroasă dacă chestia asta s-ar implementa și în alte orașe.

Marc este ghidul nostru aici la gunoiște. 


Ultimul, dar nu cel din urmă, pe care l-am cunoscut dintre cei frumoși și sfinți, a fost MagicMike, cum își spune el. Când l-am văzut prima dată când am intrat în sală, am crezut că e un puștan care o să ne facă să zâmbim :), dar în următoarele 2 minute eram toți cu gurile căscate la toate ce le făcea. Ne-a arătat destul de multe trucuri, care ne-a impresionat. Am mai aflat că acesta va participa la Moldova are talent?, care va începe de săptămâna viitoare. Eu, cu siguranță, îl voi susține, pentru că, chiar e bun, rău de tot :)

Magicianul din Ungheni, care va participa la Moldova are talent?

 
Deci, #RedescoperăMoldova, a acționat destul de pozitiv asupra ființei mele. Eu deja am întrebat cât costă apartamentele la Ungheni :).

Sincere mulțumiri primarului Alexandru Ambros, Consliului orașului Ungheni și companiei Moldcell, pentru că am reușit să descopăr ceea ce era la noi acasă.

Mai multe poze găsiți pe profilul meu de facebook: Olga Sternitchi.

Cu respect, Olga Sternițchi








Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Grigore Vieru- poet al valorilor

Grigore Vieru - ființă întru poezie: poet al copilului și cântăreț al valorilor umane   De la mic la mare, de la mare la mic, oricare știe câte ceva din bibliografia Marelui Poet, Grigore Vieru. De altfel, suntem obligați să cunoaștem și să citim file din viața maestrului. S-a născut la 14 februarie 1935. N-am să menționez la ce dată a murit fizic, pentru că el și acum este viu. După moartea sa, l-a înfiat cuvântul și poezia. sursa: google    Creația viereană izvorăște limpede, cu demnitate și convingere în necesitatea dreptății sale. Poezia sa a schimbat, practic a mișcat, din loc valoarea poeziei țării noastre. Până la Vieru s-a scris sub influența celor de la conducere, cenzura fiind impusă pe acele vremuri.   ,,Scriu nu pentru că sunt poet, ci pentru că am văzut în copilărie cum curgea Prutul” zicea Grigore Vieru. Marile teme care sunt prezente în creația sa: Mama, iubirea, graiul, copilăria vor fi mereu actuale, fiindcă acestea izvorăsc din divinitate și nu pot fi mi

Când toaleta-ți devine prieten

Veceu neamenajat În gospodăriile rurale din Moldova, majori tatea sătenilor au veceu afară, o groapă în curte sau grădină, numit ă literar, latrină . Puțini, însă, cunosc că deșeurile din acest tip de toalete, în cele din urmă, ajung în apa pe care tot ei o cons umă . O soluție ușor de realizat este toaleta uscată, cunoscută și ca EcoSan , care evită infectarea solului. Zeci de moldoveni, deja, și-au schimbat tradiționalul veceu pe unul prietenos mediului. Veceul ecologic este o practică foarte veche. Constă în a proteja mediul de deșeurile biologice și a le folosi pe post de îngrășământ agricol. În localitățile din Moldova, acestea au început a fi utilizate în ultimii ani, în mare parte, în rezultatul unor proiecte străine. Unul dintre acestea a fost realizat de WISDOM. Sergiu Andreev este nu doar coordinator de proiecte în cadrul WISDOM, dar și un promotor convins al veceurilor EcoSan. El își amintește că atunci când au inițiat acest proiect, oamenii au fost

Deputații cu reputația pătată din viitorul Legislativ

Au promovat în campania electorală un trai decent și un viitor prosper al țării, dar au înaintat în parlament persoane dubioase. Viitori deputați implicați în scandaluri și afaceri murdare vor decide soarta țării pentru următorii patru ani. Iată ce persoane au mandate după alegerile din 30 noiembrie 2014. Pe listele partidelor care au intrat în parlament se regăsesc nume noi, dar cu scandaluri și acuzații în spate.  Fiecare partid își are proprii eroi.Culoarea politică nu a influențat  Comuniști, liberali sau democrați toți au înaintat în viitorul parlament măcar un deputat care a fost sau este implicat în vreun scandal. „Eroii” socialiștilor Partidul socialiștilor care este și surpriza alegerilor electorale in 30 noiembrie, are pe lista sa persoane care s-au comprimis.  Unul dintre ei este  Andrei Neguţă, fost ambasador al R. Moldova în Federaţia Rusă.  Acesta a  fost rechemat  în 2012 , după ce a declarat că „retragerea înainte de termen a ostaşilor ruşi din Tran