Treceți la conținutul principal

  Dj E-fin: ,,Acest mix de 4 ore, reprezintă căpşunica de pe tortul muncii mele …”



   Tânăr, energic, cu trăsături marcante, este legat de viaţa muzicii pe care-o iubeşte, simţindu-se deseori parte din sufletul ei. Este un bărbat care-şi dovedeşte dragostea de muzică prin fapte, şi nu prin cuvinte. Orientat de mic către success, Dj E-fin, are un puternic simţ al realităţii, de aceea doreşte să deţină controlul asupra vieţii sale, începând cu latura sa profesională. Fiind mereu în căutare de noi cunoştinţe în domeniul compoziţiei muzicale şi îndreptat spre ţelurile cele mai înalte, cu siguranţă, va atinge succesul.

  De când a început pasiunea ta pentru mixat?
 Acum 3 ani, în 2008-2009, când eram în SUA, am făcut cunoştinţă cu-n prieten, Andrian Murug, (Deejay Maxx) care  mixa, el a fost primul meu pilon de bază în începutul carierei mele ca Dj. În timp îl cunoscusem şi pe Adrian Eftimie, Dj din România, care m-a îndrumat pe calea vieţii mixatului. Luam lecţii de pe Youtube, muza mea, şi nu m-am lăsat pe tânjeală niciodată. Dorinţa mea era foarte mare, de aceea am reuşit în scurt timp să învăţ ceva din tehnica mixatului. Teoretic n-am făcut nici o şcoală, singura mea şcoală a fost practica.
  Care este legenda lui Dj E-fin?
 În perioada de 2 ani, cât am stat în SUA, toţi amicii mei americani mă numeau Efin, de la numele meu Efim. Dj E-fin, vine şi de la iniţiala prenumelui meu plus adjectivul fin care mă caracterizează. Însă cauza principală a numelui meu de scenă a fost în primul rând muzicalitatea lui, şi, plus la asta, este  uşor de reţinut.

  Care este cel mai  plăcut eveniment petrecut de tine în calitate de Dj?
 Mereu când sunt în faţa aparatelor de mixat mă simt fericit. Eu lucrez pentru public, iar când publicul explodează şi trăieşte emoţiile după ritmul muzicii mele, atunci mă simt cel mai bine, fiindcă toate clipele acelea împreună adunate fac evenimentele plăcute din viaţa mea. Dar nu pot să uit şi momentul când actuala mea iubită, s-a apropiat de mine să-mi ia numarul de telefon. Cred că sunt mulţumit că mixez.

  Ce perspective are un Dj bun la noi în Republica Moldova?
 În general la noi în R.Moldova în domeniul acesta sunt slabe perspective. E greu să te lansezi când oamenii n-au nici un interes. În cluburile noastre, tehnic vorbind, aproape nici n-ai despre ce spune. În prezent un Dj ca să se evidenţieze neapărat trebuie să plece peste hotare. Altă cale nu prea există, unica situaţie de salvare este să te promovezi pe internet, aşa cum fac şi eu acum la moment.

  Care sunt planurile tale în viitorul apropiat?
 N-aş putea trăi făra muzica, de aceea în viitorul apropiat şi în planurile mele va fi ea, muzica.Mi-aş dori foarte mult colaborări cu diferiţi Dj din diferite ţări. Visul meu rebel, însă, este lansarea mea ca producător, şi sper să-mi reuşească, pentru că voi depune multă muncă, voi dobândi putere de concetrare şi inspiraţie.

  Ce ne poţi spune despre ultimul mix al tău de tocmai 4 ore?!?
 Mmm… aş putea zice că acest mix este căpşunica de pe tortul muncii mele depuse de până acum.
Am ales cele mai frumoase şi relaxante melodii din anii 2007 până-n prezent şi am încercat să produc mixul Relax “Quiet atmosphere” , pentru Toţi şi pentru Toate. De ce tocmai 4 ore? Păi, sunt multe piese minunate din 2007 pînă în 2011. Mixul vreau să-l dedic tuturor care ascultă muzică de calitate şi-o apreciază. Un cadou 2012 din partea lui Dj E-fin pentru voi toţi.

  Spune-ne ceva la final.
 La final aş vrea să adaug că rolul unui Dj în secolul XXI este să dea unei petreceri ce nici un computer nu poate să-i dea, SUFLET. Mereu să creadă, să spere, să creeze şi să lase lumii tot ce are el mai bun…
   
                  Interviu realizat de studenta-jurnalistă, anul 1, ULIM, Olga Sterniţchi

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

"Lasă pensula și creionul să vorbească de la sine"

Dumitru Rău- tânăr și neliniștit?... nu, este un tânăr carismatic. Atuul lui se află într-un creion simplu, care îi este muză de creare a perfecțiunii. De mic, de când se ține minte, a fost cu ,,pensula” printre degete ca să deseneze, orice ar fi, el așternea pe hârtie. Crede că de la mama sa se trage pasiunea: ,,Mă lăsa cu creionul în mână și cu foaia pe masă când avea ea de lucru.. să am ocupatie... și iată-mă cu o pasiune.” Nu este cert dacă o să continue, dar cum spune el: ,, E mai bine să te limitezi uneori doar la statutul de hobby. Dacă continui, atunci oamenii vor căuta întotdeauna să vadă perfecțiunea în lucrările tale... Însă dacă ești un Amator, care nu a facut lecții de desen niciodată, atunci e mai ușor.” Este îndrăgostit de provocări, de aceea dacă s-ar pune cu de-a sila tot ar putea desena și ar avea inspirație. Muza nu o așteaptă, pentru că a lui este ascultătoare.... vine când trebuie și când nu trebuie :). În viitor vrea să încerce street-art-ul, desenele 3D, d...

Colțișor de rai!!!

Patria este ceva ce ține de individ, fiecare persoană înțelegând-o în propriul mod. Dar toți avem o țară unde ne-am născut, unde mergem pe drumuri, zâmbim și ne bucurăm de viață. Pentru mine este Moldova, țara minunilor ( nu prima dată se spune), ceea ce este caracteristic pentru ea sunt drumurile bune, justiție corectă și dreptatea persistentă…  Este ceva util să știm că fiecare achităm impozite pentru a avea un trai decent. Sau pentru a ridica situația materială a conducerii, care se află într-o criză continuă de flămânzeală de bani. Această flămânzeală este oprită cu hrană din impozite ale simplului cetățean și ale persoanelor juridice. Dar banii pe care îi achită cetățenii sunt din salariul minim, care speră că va fi primit la timp. Însă această problemă nu este interesantă pentru stat, căci sunt casinouri care achită destui bani pentru a mulțumi ,,101 de oameni care se chinuie zi și noapte pentru a ridica bunăstarea poporului” (cum spune un profesor de-al meu). Dar e...

Când toaleta-ți devine prieten

Veceu neamenajat În gospodăriile rurale din Moldova, majori tatea sătenilor au veceu afară, o groapă în curte sau grădină, numit ă literar, latrină . Puțini, însă, cunosc că deșeurile din acest tip de toalete, în cele din urmă, ajung în apa pe care tot ei o cons umă . O soluție ușor de realizat este toaleta uscată, cunoscută și ca EcoSan , care evită infectarea solului. Zeci de moldoveni, deja, și-au schimbat tradiționalul veceu pe unul prietenos mediului. Veceul ecologic este o practică foarte veche. Constă în a proteja mediul de deșeurile biologice și a le folosi pe post de îngrășământ agricol. În localitățile din Moldova, acestea au început a fi utilizate în ultimii ani, în mare parte, în rezultatul unor proiecte străine. Unul dintre acestea a fost realizat de WISDOM. Sergiu Andreev este nu doar coordinator de proiecte în cadrul WISDOM, dar și un promotor convins al veceurilor EcoSan. El își amintește că atunci când au inițiat acest proiect, oamenii au fost ...