Treceți la conținutul principal

10 detalii - o nuntă deosebită

Nunta, probabil, după importanță se clasează printre primele evenimente din viața unui om. Însă, și aici sunt lucruri controversate. Oare, cum va fi nunta? Dacă va fi una frumoasă, evident, va fi o nuntă unde toți se vor simți bine. Ca să ai o nuntă deosebită este nevoie. cred,  de multă răbdare. Nu mai vorbim de bani, susținere și foarte multe altele.Dar, cum n-ai da, cum n-ai face, există și nunți când vrei să fugi mai repede acasă. Recent, am fost invitat ca fotograf la nunta colegilor mei de la Sport, Eugen și Elena Grădinaru. :) Nu o să fie mare publicitate, dar o să afirm că m-am simțit nespus de bine, chiar dacă am ,,lucrat”. Știți, mereu am să repet că: lucrurile bune se întâmplă cu oamenii buni. Eugen și Elena, o pereche foarte receptivă, corect spus, pereche, pentru că nu-i văd unul fără altul.

Am rămas plăcut impresionată de toate cele care le-au pregătit ei la nunta lor, și, anume, au dat mare atenție detaliilor. Nu degeaba se spune că lucrurile mari fac lucrurile mari.

Deci, lucrurile care fac diferență mare dintre o nuntă frumoasă și una deosebită:
Foto: Olga Sternițchi

1. Evident, mirele și mireasa. Sunt miri nervoși, care nu mai au timp să pozeze. Sunt miri, care sunt stresați din cauza că nu au timp și sunt în întârziere. Și, chiar, sunt miri care nu se iubesc :(



Eugen și Elena au fost foarte bravo, au ascultat și s-au ținut de glume.

Sunt foarte fericiți împreună, iar datorită sentimentului ce îi leagă sunt fotogenici :)











Foto: Olga Sternițchi



2. Locul pentru fotosesie.
 Este foarte bine ca mirii să-și aleagă strategic locul unde o să pozeze. De exemplu, să fie aproape de localul unde  va avea loc ceremonia, să aibă un peisaj romantic în spate, să aibă cu ei accesorii pentru poze, etc.










3. Ancheta sau arborele invitaților.
Foto: Olga Sternițchi



Cât de plăcut va fi peste ani, când deja o să fie așternute amintirile peste viața cea tânără, să ai pe un perete un arbore care să-ți amintească de toți, care au fost alături de tine în clipele minunate, când îți jurai iubire și încredere pentru o viață.















Foto: Olga Sternițchi






4. Micul ecran al amintirilor noastre.



Nu e atât de ușor, dar merită. E cam complicat să îl plimbi cu tine, însă oaspeților le va fi plăcut să vă cunoscă și în alte ipostaze, înafară de acelea de miri la nuntă. Mie mi-a plăcut ideea de-a difuza pozele lor pe un ecran tv.










Foto: Olga Sternițchi





5. Panoul de anunțuri pentru invitați.

Cine nu cunoaște situația când ești la nuntă, vrei să stai la masă, dar SUPRIZĂ, nu știi unde :).

Panoul de anunțuri a fost foarte original. Oaspeții s-au orientat rapid unde și cu cine trebuie să stea la masă.






Foto: Olga Sternițchi


6. Banerul familiei noastre.


Deja a devenit un lucru obișnuit stâlpișorii ceia de floricele, unde toți se fotografiază cu mirii.

Un baner personalizat, cred, că te scoate din mulțimea clișeelor.












Foto: Olga Sternițchi



7. Albumul urărilor de bine.


Un album în care invitații pot să-și lase urările celor doi. Știm noi, ca invitați, că mirii nu-și mai aduc ei aminte despre tot ce le-am urat la nuntă. Așa că, ai ocazia să le scrii pentru ca ei să citească bucuroși după asta.










Foto: Olga Sternițchi





8. Inimioarele din inimă și pentru inimă.

Deja lențile, care sunt și incomode când dansezi, au ieșit din moda unei nunți deosebite, inimioarele în piept sunt o soluție bună.
Plus la asta, le poți confecționa manual cu mult înainte de nuntă și odată cu asta, economisești și bani. Câțiva, mulți.






Foto: Olga Sternițchi







9. Florile jucăușe.


Deja, parcă-parcă, intră în trend să aduci la nuntă miresei, în loc de flori, jucării. Jucării, care după asta vor fi donate celor care nu le au, de exemplu, copiilor de la case de copii.









10. Iubirea. Încrederea.

Nu ultimul, dar cel mai important detaliu de la o nuntă. ,,Unde dragoste nu e, nimic nu” este bine spus.


Foto: Olga Sternițchi
Eu le urez casă de piatră lui Eugen și Elenei.


Nu sunt în stare să dau sfaturi, dar să aibă grijă de dragoste lor, pentru că e una care inspiră și crează .















Cu respect, Olga Sternițchi

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

"Lasă pensula și creionul să vorbească de la sine"

Dumitru Rău- tânăr și neliniștit?... nu, este un tânăr carismatic. Atuul lui se află într-un creion simplu, care îi este muză de creare a perfecțiunii. De mic, de când se ține minte, a fost cu ,,pensula” printre degete ca să deseneze, orice ar fi, el așternea pe hârtie. Crede că de la mama sa se trage pasiunea: ,,Mă lăsa cu creionul în mână și cu foaia pe masă când avea ea de lucru.. să am ocupatie... și iată-mă cu o pasiune.” Nu este cert dacă o să continue, dar cum spune el: ,, E mai bine să te limitezi uneori doar la statutul de hobby. Dacă continui, atunci oamenii vor căuta întotdeauna să vadă perfecțiunea în lucrările tale... Însă dacă ești un Amator, care nu a facut lecții de desen niciodată, atunci e mai ușor.” Este îndrăgostit de provocări, de aceea dacă s-ar pune cu de-a sila tot ar putea desena și ar avea inspirație. Muza nu o așteaptă, pentru că a lui este ascultătoare.... vine când trebuie și când nu trebuie :). În viitor vrea să încerce street-art-ul, desenele 3D, d

Grigore Vieru- poet al valorilor

Grigore Vieru - ființă întru poezie: poet al copilului și cântăreț al valorilor umane   De la mic la mare, de la mare la mic, oricare știe câte ceva din bibliografia Marelui Poet, Grigore Vieru. De altfel, suntem obligați să cunoaștem și să citim file din viața maestrului. S-a născut la 14 februarie 1935. N-am să menționez la ce dată a murit fizic, pentru că el și acum este viu. După moartea sa, l-a înfiat cuvântul și poezia. sursa: google    Creația viereană izvorăște limpede, cu demnitate și convingere în necesitatea dreptății sale. Poezia sa a schimbat, practic a mișcat, din loc valoarea poeziei țării noastre. Până la Vieru s-a scris sub influența celor de la conducere, cenzura fiind impusă pe acele vremuri.   ,,Scriu nu pentru că sunt poet, ci pentru că am văzut în copilărie cum curgea Prutul” zicea Grigore Vieru. Marile teme care sunt prezente în creația sa: Mama, iubirea, graiul, copilăria vor fi mereu actuale, fiindcă acestea izvorăsc din divinitate și nu pot fi mi

Când toaleta-ți devine prieten

Veceu neamenajat În gospodăriile rurale din Moldova, majori tatea sătenilor au veceu afară, o groapă în curte sau grădină, numit ă literar, latrină . Puțini, însă, cunosc că deșeurile din acest tip de toalete, în cele din urmă, ajung în apa pe care tot ei o cons umă . O soluție ușor de realizat este toaleta uscată, cunoscută și ca EcoSan , care evită infectarea solului. Zeci de moldoveni, deja, și-au schimbat tradiționalul veceu pe unul prietenos mediului. Veceul ecologic este o practică foarte veche. Constă în a proteja mediul de deșeurile biologice și a le folosi pe post de îngrășământ agricol. În localitățile din Moldova, acestea au început a fi utilizate în ultimii ani, în mare parte, în rezultatul unor proiecte străine. Unul dintre acestea a fost realizat de WISDOM. Sergiu Andreev este nu doar coordinator de proiecte în cadrul WISDOM, dar și un promotor convins al veceurilor EcoSan. El își amintește că atunci când au inițiat acest proiect, oamenii au fost