,,Lectura face un om deplin,
vorbirea un om prompt, iar
scrisul un om exact.”
(Francis Bacon)
Cine nu este de acord cu motto-ul lui Francis Bacon? Sigur, un om trebuie să știe să citească, să vorbească și să scrie :) Mai ușor să cititm și să scriem, eu am să mă opresc la vorbire. Uff comunicarea asta ... Deseori, mă întâlnesc cu problema asta. Vrem, nu vrem, dar suntem, comunicatori. Adică, suntem mereu în mijlocul oceanului comunicării globale. Te trezești dimineața, comunici cu cei din casă. Mergi la magazin, vorbești cu vânzătoarea. Ești în transport, comunici. Ești aici, acolo- comunici.
Eu, recunosc, nu sunt cel mai bun orator, dar vreau să fiu un bun comunicator. De asta am mers la cursul de comunicare a lui Ivan (cursul de comunicare).
La cursul de comunicare, prima lecție. Ivan Goncearuc. sursa: facebook |
De la prima lecție mi-a plăcut faptul că nu scriem, ceea ce am zis că pot face, nu citim, ceea ce am zis că îmi place și pot face. Învățăm să comunicăm. Asta, poate, lipsește de la orele de la facultate, PRACTICA.
Cine vorbește comunică și se comunică, iar prin limbaj se reflectă însăși omul. De aceea, un bun comunicator este acea persoană ce posedă un stil unic, care reprezintă o personalitate competitivă.
Da, și în sfârșit, pot să fac diferență mare între reclamă și publicitate :).
Limbajul non-verbal...ehh câtă chinuială și cu acesta. De obicei, ieșim în față și vorbim colegilor noștri. Ha ha este faza cea mai incitantă. Avem noroc de Ivan, care ne dă sfaturi cum să ne controlăm emoțiile și cum trebuie să facem ca ele să lucreze pentru noi.
În fine, facem o grămadă de lucruri bune și frumoase. Dar, cel mai mult ce îmi place la acest curs este Atmosfera. Eu sunt omul dispoziției, care mă supăr repede și îmi trece greu :(. Dar, la acest curs mă încarc cu energie pozitivă pentru o săptămână înainte. Pentru asta mulțumesc colegilor și lui Ivan.
Aș dori ca la lecțiile viitoare să mai practicăm arta negocierii și cum să vorbim cu publicul, off că mari dureri de cap mai dă publicul acesta :)
Cu respect, Olga Sternițchi.
Comentarii
Trimiteți un comentariu