Treceți la conținutul principal

Dăruiește un mărțișor femeii



Iubită femeie

  Primăvara vine cu căldura soarelui, dar și cu multașteptatele sărbători. Începând cu cea a mărțișorului și cu 8 Martie- Ziua Internațională a Femeii. La ULIM cu această minunată ocazie a avut loc un eveniment cu genericul: ”Dăruiește un mărțișor femeii”. 





 În Aula Magnifică  au fost invitate mai multe doamne și domnișoare, studente și profesoare de la ULIM. Toate au fost întâmpinate cu multă căldură și zâmbete de cavaleri. Printre invitate s-a numărat și decanul Facultății de Litere d-na Ludmila Hometkovski care a declarat: ” sunt mulțumită că studenții găsesc timp să pregătească evenimente extracuriculare și concret pentru a felicita doamnele profesoare cu ocazia zilei de 8 martie. Constat cu plăcere că studenții sunt foarte talentați, știu ce înseamnă a lucra în echipă și astăzi am descoperit unele calități personale a studenților pe care nu am avut posibilitatea să le cunosc în cadrul orelor. Astăzi pe studenții băieți i-am privit ca pe adevărați bărbați care știu să-și exprime cele mai frumoase sentimente față de colege, mame, surori, profesori și sper ca această tradiție va avea continuitate.”.


 Evenimentul a fost compus dintr-o suită de cântece și recital de poezie. Piesele interpretate cu mult farmec și sinceritate de bărbați au încălzit inimile femeilor, a căror fețe erau înfrumusețate de roșiori în obrăjori și de zâmbete  pe buze. Ina, studentă la Jurnalism, a spus: ”este foarte plăcut să fiu prezentă la eveniment, a fost o surpriză ce  mi-a adus zâmbetul pe buze, este un mod frumos de a demonstra că suntem prețuite”. 



 Petru Iarmaliuc, președintele Senatului Studențesc ne-a declarat:”Inițiativa de a organiza acest eveniment a venit din partea bărbaților, pentru a face o surpriză pentru cele mai  scumpe și frumoase colege și profesoare, Cred că tot ce am făcut prin gestul nostru, a fost pentru că dorim  să fim mai buni pentru  femei, căci esența vieții unui bărbat constă în a face femeia fericită. De asemenea țin să le mulțumesc domnului rector Academician Andrei Galben, multstimatelor doamne Viorelia Moldovanu-Bătrînac și Anei Guțu pentru susținerea în realizarea acestui eveniment, iar scumpelor noastre profesoare le mulțumim pentru faptul că sunt alături de noi și contribuie la formarea nostră ca personalități.” 

 Putem spune cu desăvârșire că acest eveniment a fost un minunat cadou pentru toate femeile de la ULIM, care s-au bucurat de atenție. Toată activitatea a fost un succes, publicul a fost cald și primitor, bucurându-se din plin de improvizațiile prezente și micile surprize. Spre final toate doamnele prezente au primit câte un mărțișor și urări de bine din partea gentilomilor. Iar toți băieții au făcut un gest frumos aplaundând tuturor femeilor pentru simpla lor existență. Le mulțumim organizatorilor dar și participanților: Goncear Vasile, Ion Morari, Batereanu Constantin, Șestaconschi Igor, 
Ludmila Bradu și Lungu Elena, care au  făcut un show pe cinste. Iar ublicul s-a implicat în reprezentație prin dansuri, aplauze și multe, multe zîmbete. 


A fost un eveniment reușit promovând  respectul pentru femeie. Sperăm că tradiția va continua. căci este una foarte frumoasă. Iar tuturor femeilor le urăm fericire, împlinire de sine și fie ca visurile să devină realitate, iar zâmbetul să vă fie tovarăș pentru totdeauna. 







 Articol: Cristina Straton
 Foto:     Olga Sternițchi

În continuare vă prezentăm câteva poze de la eveniment:











Comentarii

Postări populare de pe acest blog

"Lasă pensula și creionul să vorbească de la sine"

Dumitru Rău- tânăr și neliniștit?... nu, este un tânăr carismatic. Atuul lui se află într-un creion simplu, care îi este muză de creare a perfecțiunii. De mic, de când se ține minte, a fost cu ,,pensula” printre degete ca să deseneze, orice ar fi, el așternea pe hârtie. Crede că de la mama sa se trage pasiunea: ,,Mă lăsa cu creionul în mână și cu foaia pe masă când avea ea de lucru.. să am ocupatie... și iată-mă cu o pasiune.” Nu este cert dacă o să continue, dar cum spune el: ,, E mai bine să te limitezi uneori doar la statutul de hobby. Dacă continui, atunci oamenii vor căuta întotdeauna să vadă perfecțiunea în lucrările tale... Însă dacă ești un Amator, care nu a facut lecții de desen niciodată, atunci e mai ușor.” Este îndrăgostit de provocări, de aceea dacă s-ar pune cu de-a sila tot ar putea desena și ar avea inspirație. Muza nu o așteaptă, pentru că a lui este ascultătoare.... vine când trebuie și când nu trebuie :). În viitor vrea să încerce street-art-ul, desenele 3D, d

Grigore Vieru- poet al valorilor

Grigore Vieru - ființă întru poezie: poet al copilului și cântăreț al valorilor umane   De la mic la mare, de la mare la mic, oricare știe câte ceva din bibliografia Marelui Poet, Grigore Vieru. De altfel, suntem obligați să cunoaștem și să citim file din viața maestrului. S-a născut la 14 februarie 1935. N-am să menționez la ce dată a murit fizic, pentru că el și acum este viu. După moartea sa, l-a înfiat cuvântul și poezia. sursa: google    Creația viereană izvorăște limpede, cu demnitate și convingere în necesitatea dreptății sale. Poezia sa a schimbat, practic a mișcat, din loc valoarea poeziei țării noastre. Până la Vieru s-a scris sub influența celor de la conducere, cenzura fiind impusă pe acele vremuri.   ,,Scriu nu pentru că sunt poet, ci pentru că am văzut în copilărie cum curgea Prutul” zicea Grigore Vieru. Marile teme care sunt prezente în creația sa: Mama, iubirea, graiul, copilăria vor fi mereu actuale, fiindcă acestea izvorăsc din divinitate și nu pot fi mi

Când toaleta-ți devine prieten

Veceu neamenajat În gospodăriile rurale din Moldova, majori tatea sătenilor au veceu afară, o groapă în curte sau grădină, numit ă literar, latrină . Puțini, însă, cunosc că deșeurile din acest tip de toalete, în cele din urmă, ajung în apa pe care tot ei o cons umă . O soluție ușor de realizat este toaleta uscată, cunoscută și ca EcoSan , care evită infectarea solului. Zeci de moldoveni, deja, și-au schimbat tradiționalul veceu pe unul prietenos mediului. Veceul ecologic este o practică foarte veche. Constă în a proteja mediul de deșeurile biologice și a le folosi pe post de îngrășământ agricol. În localitățile din Moldova, acestea au început a fi utilizate în ultimii ani, în mare parte, în rezultatul unor proiecte străine. Unul dintre acestea a fost realizat de WISDOM. Sergiu Andreev este nu doar coordinator de proiecte în cadrul WISDOM, dar și un promotor convins al veceurilor EcoSan. El își amintește că atunci când au inițiat acest proiect, oamenii au fost