Treceți la conținutul principal

                                  Nu renunța, fiindcă ești iubit

      Ce este oare viața? Fiecare dintre noi ar avea un răspuns la această întrebare, dar cu siguranță ar fi diferit. Pentru mine viața este un mare miracol. Pentru un biolog, însă, viața poate fi fotosinteză. Pentru un filosof viața ar însemna opoziția morții. Pentru un bancher viața ar însemna bani. Pentru un îndrăgostit viața e dragostea lui. Pentru o mașină viața e motorul. Iar pentru hoțul neprins viața e norocul.
      Într-un cuvânt, viața e ceva inexplicabil. E ceva care dispare ca să apară din nou. Este un miracol. De altfel cum am explica că într-un embrion, care nu se vede cu ochiul liber, sunt deja mâinile, picioarele, capul, ochii, gura, ura, bunătatea, talentul, viitorul, omul și chiar urmașii săi. 
      Odată venit în lumea mare, omul este dator să facă ceva pentru a salva frumusețea și sfințenia locului unde se află. Omul nu trebuie să fie egoist, el este dator să-și amintească zi de zi că nu este singur și că este iubit. Să nu fie orb cu ochi văzători, să nu fie surd cu auzul perfect. Să nu renunți niciodată, pentru că, chiar de nu vezi, persoanele dragi îți sunt alături.
     Un exemplu pentru a vă convinge este atletul britanic, Derek Redmond. Acesta a dat dovadă că se poate să mergi înainte, la propriu, chiar dacă ai și tendonul rupt. În 1992, Derek participa la Olimpiada din  Barcelona și era favoritul la medalia de aur olimpică la cursa 400 de metri. Însă în timpul cursei a simțit ceva la  piciorul drept, i s-a rupt tendonul. Țintit jos de durere, s-a ridicat și încerca să finiseze cursa. În momentul cela de printre gardieni s-a ivit tatăl său, Jim Redmond. L-a îmbrățișat și i-a zis: ,,Nu este neapărat să termini cursa.,, Iar Derek a răspuns: ,,Nu, eu trebuie să fac asta,, ,,Atunci, s-o facem împreună,, i-a zis tatăl său. Și plângând de durere, șchiopătând a finisat cursa. 
Spectatorii din tribune muți la început, au început unul câte unul să se ridice și să aplaude celor doi Redmond.
     Impresionant, dar adevărat. Pentru Derek viața înseamnă să mergi până la capăt. Nu renuța, chiar dacă ești cu picioarele rupte, mergi cu mâinile. Dar mergi până la capăt, pentru că ești iubit și pentru cineva însemni prea mult ca să renunți.
     Fiecare din noi ar trebui să facă tot ce-i stă în puteri pentru a-și extinde limitele. Luptă, nu renuța.
 


Dedicat bunului meu prieten, Andrei

 Cu respect, Olga Sternițchi
   









   

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

"Lasă pensula și creionul să vorbească de la sine"

Dumitru Rău- tânăr și neliniștit?... nu, este un tânăr carismatic. Atuul lui se află într-un creion simplu, care îi este muză de creare a perfecțiunii. De mic, de când se ține minte, a fost cu ,,pensula” printre degete ca să deseneze, orice ar fi, el așternea pe hârtie. Crede că de la mama sa se trage pasiunea: ,,Mă lăsa cu creionul în mână și cu foaia pe masă când avea ea de lucru.. să am ocupatie... și iată-mă cu o pasiune.” Nu este cert dacă o să continue, dar cum spune el: ,, E mai bine să te limitezi uneori doar la statutul de hobby. Dacă continui, atunci oamenii vor căuta întotdeauna să vadă perfecțiunea în lucrările tale... Însă dacă ești un Amator, care nu a facut lecții de desen niciodată, atunci e mai ușor.” Este îndrăgostit de provocări, de aceea dacă s-ar pune cu de-a sila tot ar putea desena și ar avea inspirație. Muza nu o așteaptă, pentru că a lui este ascultătoare.... vine când trebuie și când nu trebuie :). În viitor vrea să încerce street-art-ul, desenele 3D, d

Grigore Vieru- poet al valorilor

Grigore Vieru - ființă întru poezie: poet al copilului și cântăreț al valorilor umane   De la mic la mare, de la mare la mic, oricare știe câte ceva din bibliografia Marelui Poet, Grigore Vieru. De altfel, suntem obligați să cunoaștem și să citim file din viața maestrului. S-a născut la 14 februarie 1935. N-am să menționez la ce dată a murit fizic, pentru că el și acum este viu. După moartea sa, l-a înfiat cuvântul și poezia. sursa: google    Creația viereană izvorăște limpede, cu demnitate și convingere în necesitatea dreptății sale. Poezia sa a schimbat, practic a mișcat, din loc valoarea poeziei țării noastre. Până la Vieru s-a scris sub influența celor de la conducere, cenzura fiind impusă pe acele vremuri.   ,,Scriu nu pentru că sunt poet, ci pentru că am văzut în copilărie cum curgea Prutul” zicea Grigore Vieru. Marile teme care sunt prezente în creația sa: Mama, iubirea, graiul, copilăria vor fi mereu actuale, fiindcă acestea izvorăsc din divinitate și nu pot fi mi

Când toaleta-ți devine prieten

Veceu neamenajat În gospodăriile rurale din Moldova, majori tatea sătenilor au veceu afară, o groapă în curte sau grădină, numit ă literar, latrină . Puțini, însă, cunosc că deșeurile din acest tip de toalete, în cele din urmă, ajung în apa pe care tot ei o cons umă . O soluție ușor de realizat este toaleta uscată, cunoscută și ca EcoSan , care evită infectarea solului. Zeci de moldoveni, deja, și-au schimbat tradiționalul veceu pe unul prietenos mediului. Veceul ecologic este o practică foarte veche. Constă în a proteja mediul de deșeurile biologice și a le folosi pe post de îngrășământ agricol. În localitățile din Moldova, acestea au început a fi utilizate în ultimii ani, în mare parte, în rezultatul unor proiecte străine. Unul dintre acestea a fost realizat de WISDOM. Sergiu Andreev este nu doar coordinator de proiecte în cadrul WISDOM, dar și un promotor convins al veceurilor EcoSan. El își amintește că atunci când au inițiat acest proiect, oamenii au fost