Treceți la conținutul principal

Lotul naţional al Moldovei este gata pentru plecare la Kazan

Astăzi, a fost prezentată oficial echipa naţională universitară ce ne va reprezenta ţara la Universiada Mondială. Aceasta se va desfăşura în orașul Kazan, Federaţia Rusă, în perioada 7-17 iulie, 2013. Echipa a fost prezentată în cadrul ceremoniei de înmânare a drapelului de stat de către ministrul Tineretului şi Sportului Octavian Bodişteanu.
Foto: Olga Sternițchi




Drapelul i-a fost înmânat lui Oleg Sârghi, campion european la helterofile. Acesta şi-a încurajat colegii şi a afirmat că: “Universiada este o onoare, dar şi o responsabilitate”.

Foto: Olga Sternițchi
Bodişteanu a declarat că: „ Este o zi importantă pentru noi, zi  care a coincis şi cu ziua mondială a Presei Sportive, să fie într-un ceas bun, să vă întoarceţi fără traume şi cu rezultate frumoase”.

Foto: Olga Sternițchi
La eveniment au fost prezenţi: Petru Gaugaş- preşedintele Federatiei Sportului Universitar a Republicii Moldova, Leonid Bujor, Chiril Lucinschi, preşedintele Comisiei Parlamentare „Cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media”  şi Sergiu Stanciu, viceministru  Ministerul Tineretului şi Sportului.

Pentru asigurarea lotului naţional universitar, compus din peste  60 de persoane inclusiv şi delegaţia oficială compusă din patru personae, s-au alocat 1,3 mln de lei.

Foto: Olga Sternițchi

Amintim că, echipa de sportivi a Republicii Moldova care a participat la Universiada Mondială care s-a desfășurat în Shenzhen, China, 2011 a ocupat locul 40 dintr-un total de 149 de țări.

Cu respect, Olga Sternițchi


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

"Lasă pensula și creionul să vorbească de la sine"

Dumitru Rău- tânăr și neliniștit?... nu, este un tânăr carismatic. Atuul lui se află într-un creion simplu, care îi este muză de creare a perfecțiunii. De mic, de când se ține minte, a fost cu ,,pensula” printre degete ca să deseneze, orice ar fi, el așternea pe hârtie. Crede că de la mama sa se trage pasiunea: ,,Mă lăsa cu creionul în mână și cu foaia pe masă când avea ea de lucru.. să am ocupatie... și iată-mă cu o pasiune.” Nu este cert dacă o să continue, dar cum spune el: ,, E mai bine să te limitezi uneori doar la statutul de hobby. Dacă continui, atunci oamenii vor căuta întotdeauna să vadă perfecțiunea în lucrările tale... Însă dacă ești un Amator, care nu a facut lecții de desen niciodată, atunci e mai ușor.” Este îndrăgostit de provocări, de aceea dacă s-ar pune cu de-a sila tot ar putea desena și ar avea inspirație. Muza nu o așteaptă, pentru că a lui este ascultătoare.... vine când trebuie și când nu trebuie :). În viitor vrea să încerce street-art-ul, desenele 3D, d...

Când toaleta-ți devine prieten

Veceu neamenajat În gospodăriile rurale din Moldova, majori tatea sătenilor au veceu afară, o groapă în curte sau grădină, numit ă literar, latrină . Puțini, însă, cunosc că deșeurile din acest tip de toalete, în cele din urmă, ajung în apa pe care tot ei o cons umă . O soluție ușor de realizat este toaleta uscată, cunoscută și ca EcoSan , care evită infectarea solului. Zeci de moldoveni, deja, și-au schimbat tradiționalul veceu pe unul prietenos mediului. Veceul ecologic este o practică foarte veche. Constă în a proteja mediul de deșeurile biologice și a le folosi pe post de îngrășământ agricol. În localitățile din Moldova, acestea au început a fi utilizate în ultimii ani, în mare parte, în rezultatul unor proiecte străine. Unul dintre acestea a fost realizat de WISDOM. Sergiu Andreev este nu doar coordinator de proiecte în cadrul WISDOM, dar și un promotor convins al veceurilor EcoSan. El își amintește că atunci când au inițiat acest proiect, oamenii au fost ...

Colțișor de rai!!!

Patria este ceva ce ține de individ, fiecare persoană înțelegând-o în propriul mod. Dar toți avem o țară unde ne-am născut, unde mergem pe drumuri, zâmbim și ne bucurăm de viață. Pentru mine este Moldova, țara minunilor ( nu prima dată se spune), ceea ce este caracteristic pentru ea sunt drumurile bune, justiție corectă și dreptatea persistentă…  Este ceva util să știm că fiecare achităm impozite pentru a avea un trai decent. Sau pentru a ridica situația materială a conducerii, care se află într-o criză continuă de flămânzeală de bani. Această flămânzeală este oprită cu hrană din impozite ale simplului cetățean și ale persoanelor juridice. Dar banii pe care îi achită cetățenii sunt din salariul minim, care speră că va fi primit la timp. Însă această problemă nu este interesantă pentru stat, căci sunt casinouri care achită destui bani pentru a mulțumi ,,101 de oameni care se chinuie zi și noapte pentru a ridica bunăstarea poporului” (cum spune un profesor de-al meu). Dar e...